TARİHÇEMİZ

11.03.2019 986

Ahmet Can Bali Lisesi,1999-2000 Eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün 24.12.1999 Tarih ve 16011 sayılı onayı ile ,Trabzon İli Merkez Pelitli Beldesi'nde eğitim öğretime başlamak üzere Ahmet Can Bali Lisesi adı ile açılmıştır.

Ahmet Can Bali Trabzon'da uzun yıllar öğretmenlik ve yöneticilik yapan Trabzon'un yetiştirdiği önemli bir eğitimcidir. Ahmet Can Bali Lisesi 2000-2001 Eğitim-Öğretim yılı başında Pelitli Beldesinde bulunan 75.yıl Cumhuriyet İlköğretim ile Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrenim çağındaki öğrenci sayısının yoğun olması nedeniyle ihtiyacı karşılayamadıklarından, 24 derslikli olan Ahmet Can Bali Lisesi ile 75.yıl Cumhuriyet İlköğretim okulu binaları, ilköğretim müfettişleri tarafından yapılan inceleme sonucunda değiştirilmesinin kamu yararına olacağı raporu ile mevcut binasına taşınmıştır.

Okul binası 14 derslik, 2 Laboratuar(Fizik,Kimya),1 Kütüphane1 Konferans Salonu,1 Müdür,1Müdür Yardımcısı,1 Spor odası,1 Muhasebe,1 Rehberlik odası,2 Öğrenci soyunma odaları, Kalorifer dairesi, kantin ve ona ait alandan oluĢmak üzere bodrum, zemin kat dahil dört katlıdır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Okulumuz Anadolu Lisesine dönüşmüş olup merkezi sınav sistemiyle öğrenci almaktadır.